Mézeskalács sütemény házias recept

Hozzávalók:

40 dkg liszt 
1 dl olaj
2 tojás 
30 dkg porcukor 
1,5 csomag sütőpor 
2 kanál lekvár 
2 kanál kakaópor
30 gr. mézeskalács fűszer 
5 dl tej
2 kanál fahéj 
Mazsola ízlés szerint 
Ízlés szerint durvára vágott dió 


Tetejére:

Lekvár 
Olvasztott csoki(ízlés szerint)


Elkészítés:



A tészta hozzávalóit alaposan összekeverjük  majd kiolajozott, lisztezett tepsibe öntjük. 



Előmelegített sütőben 170 fokon 35-40 percig sütjük. 



Sütőből kivéve megkenjük még forrón megkenjük lekvárral. 





Mikor kihűlt,megkenhetjük még olvasztott csokival.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Sonkás sajtos csiga házias recept

Farsangi fánk házias recept

Mákos kalács házias recept