Farsangi fánk házias recept
Hozzávalók:
75 dkg liszt
4 dkg élesztő
5 darab tojássárgája
9 dkg margarin vagy vaj
1 teáskanál vanília aroma
1 darab citrom héja
3-4 dl tej
7 dkg porcukor
1 evőkanál rumaroma
1 csipet só
Olaj
Elkészítés:
A langyos tejbe beletesszük a porcukor felét, beletesszük az élesztőt, és rátesszük a maradék porcukrot.
Egy nagyobb tálba tesszük a lisztet.
Hozzáadjuk a felolvasztott vajat, a tojássárgáját, a rumot, a sót, és a vaníliaaromát.
Addig gyúrjuk amíg sima tésztát nem kapunk.
1 órát meleg helyen kelesztjük.
Ha megkelt kinyújtjuk, és köröket szaggatunk.
25 percig letakarva pihentetjük.
Felmelegítjük az olajat. Annyi olajat melegítjünk, hogy a fánkok sütés közben ne érjenek le a serpenyő aljára.
A fánkok közepét benyomjuk, ezzel a felével kezdjük el lefedve kisütni őket.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése