Farsangi fánk házias recept




Hozzávalók:



75 dkg  liszt

4 dkg élesztő

5 darab tojássárgája

9 dkg margarin vagy vaj

1 teáskanál vanília aroma

1 darab citrom héja 

3-4 dl tej

7 dkg porcukor

1 evőkanál rumaroma

1 csipet só

Olaj



Elkészítés:


A langyos tejbe beletesszük a porcukor felét, beletesszük az élesztőt, és rátesszük a maradék porcukrot.


Egy nagyobb tálba tesszük a lisztet.


Hozzáadjuk a felolvasztott vajat, a tojássárgáját, a rumot, a sót, és a vaníliaaromát.


Addig gyúrjuk amíg sima tésztát nem kapunk.



1 órát meleg helyen kelesztjük.


Ha megkelt kinyújtjuk, és köröket szaggatunk.


25 percig letakarva pihentetjük.


Felmelegítjük az olajat. Annyi olajat melegítjünk, hogy a fánkok sütés közben ne érjenek le a serpenyő aljára.


A fánkok közepét benyomjuk, ezzel a felével kezdjük el lefedve kisütni őket.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Sonkás sajtos csiga házias recept

Mákos kalács házias recept