Krumplis kenyér házias recept
60 dkg liszt
2 kanál zsír
2,5 dkg élesztő
2 drb krumpli
2,5-3 dl víz
1,5 kk só
Cukor
Elkészítés:
A meleg cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt.
A krumplit meghámozzuk majd megfőzzük. Még forrón villával alaposan széttnyomjuk és a zsírt elkeverjük benne.
A többi hozzávalóval bedagasztjuk(nelegyen túl kemény a tészta)
Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Mikor megkelt a tészta,formázzuk és zsírpapírral bélelt jénai tálba tesszük. Bevágjuk majd letakarjuk még 20-25 percre.
Előmelegített sütőben 240 fokon 40-45 percig fedővel sütjük,majd fedő nélkül pár percig pirítjuk.
Még forrón megszökteljük hideg vízzel.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése