Körtés krémes szelet házias recept
Hozzávalók:
Tészta:
40 dkg liszt
6 dkg kakaó
1 csomag sütőpor
Fél citrom héja
2 kanál rum
Csipet só
35 dkg cukor
6 tojás
35 dkg vaj
130 ml tej
6 darab felvágott körte
Krém:
6 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
Cukor ízlés szerint
1 tojás
1 csomag vaníliás cukor
3 dl habtejszín
Díszítés:
10 dkg étcsoki
Olaj
Elkészítés:
A feldarabolt körtéket meglocsoljuk a citrom levével, félretesszük.
A lisztet elkeverjük a kakaóval,sütőporral és sóval.
A vajat a cukorral,rummal alaposan kikeverjük majd egyesével hozzákeverjük a tojásokat.
A vajas masszába beleöntjük a lisztes keveréket,tejet és csomómentesre keverjük.
Kiolajozott tepsibe öntjük a tésztát beleszórjuk a körtét majd előmelegített sütőben 180fokon 30-35 percig sütjük.
Félretesszük a tésztát hűlni.
A krém hozzávalóiból sűrű pudingot főzünk majd kihűtjük.
A habtejszínt keményre verjük majd óvatosan a krémhez keverjük.
A kihűlt tésztát megkenhetjük lekvárral majd rákenjük a krémet is. Hűtőben pihentetjük 1órát.
A csokit felolvasztjuk az olajjal és ízlés szerint díszítjük a kész süteményt.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése