Vajas mákos kifli házias recept
Elő tészta:
20 gramm élesztő
125 gramm liszt
1 dl víz
Tészta:
35 dkg liszt
15 dkg cukor
Csipet só
1 tojás
12 dkg vaj
1,5 dl víz (liszt függő)
Tetejére:
1 tojás
Mák a szóráshoz
Elkészítés:
Az élőtészta hozzávalóit alaposan elkeverjük majd 1 órára meleg helyen kelesztjük.
1 óra elteltével az előtésztát a többi hozzávalóval bedagasztjuk és ismét 1 órát pihentetjük. Kelesztés közben egyszer átdagasztjuk.
Mikor a tészta tészta megkelt kis darabokat csípünk belőle, kisodorjuk egyesével háromszög alakúra őket majd feltekerjük.
Zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 10 percig pihentetjük.
Sütés előtt lekenjük tojással majd megszórjuk mákkal.
Előmelegített sütőben 180fokon 20-30 percig sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése