Pozsonyi kifli házias recept
Hozzávalók:
60 dkg liszt
2 tojás
1,5 dkg élesztő
1 kanál cukor
1,5 dl tej
10 dkg vaj
15 dkg zsír
Csipet só
Töltelék:
30 dkg darált dió
Cukor ízlés szerint
Mazsola ízlés szerint
1 citrom reszelt héja
Tej
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk majd folpacban 1órára hűtőben pihentetjük.
A diót keverjük össze a cukorral,citrommal, mazsolával és öntsük fel annyi forró tejjel amenyit felvesz.Ne legyen túl lágy.
A tésztát kézzel kisodorjuk rúd formára majd kisebb darabokra vágjuk.
Egyesével ovális alakúra sodorjuk(3mm vastagságúra)megtöltjük a dióval,a tészta alsó felét ráhajtjuk és feltekerjük.
Patkót formázunk belőlük majd zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
Lekenjük tojássárgájával és huzatos helyen 30-40 percig szárítjuk. Mikor a sárgája megszáradt lekenjünk tojásfehérjével és ismét szárítjuk fél órát.
Előmelegített sütőben 170 fokon 20-25 percig sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése