Pozsonyi kifli házias recept




Hozzávalók:


60 dkg liszt 
2 tojás 
1,5 dkg élesztő 
1 kanál cukor 
1,5 dl tej 
10 dkg vaj 
15 dkg zsír 
Csipet só 


Töltelék:

30 dkg darált dió 
Cukor ízlés szerint 
Mazsola ízlés szerint 
1 citrom reszelt héja 
Tej


Elkészítés:



A tészta hozzávalóit összegyúrjuk majd folpacban 1órára hűtőben pihentetjük. 



A diót keverjük össze a cukorral,citrommal, mazsolával és öntsük fel annyi forró tejjel amenyit felvesz.Ne legyen túl lágy. 



A tésztát kézzel  kisodorjuk rúd formára majd kisebb darabokra vágjuk. 





Egyesével ovális alakúra sodorjuk(3mm vastagságúra)megtöltjük a dióval,a tészta alsó felét ráhajtjuk és feltekerjük. 




Patkót formázunk belőlük majd zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk. 




Lekenjük tojássárgájával és huzatos helyen 30-40 percig szárítjuk. Mikor a sárgája megszáradt lekenjünk tojásfehérjével és ismét szárítjuk fél órát. 



Előmelegített sütőben 170 fokon 20-25 percig sütjük. 



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Sonkás sajtos csiga házias recept

Farsangi fánk házias recept

Mákos kalács házias recept