Kolbászos sajtos csónak házias recept




Hozzávalók:



620 gramm liszt 
3,5 dl tej(liszt függő)
1 kk só 
25 gramm margarin 
3 dkg élesztő 
1 tojás 
Cukor 


Töltelék:

1 nagyobb kolbász 
20 dkg sajt 
Kecsap


Kenéshez: 

1 tojás 




Elkészítés:

A meleg cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt majd a többi hozzávalóval bedagasztjuk és félretesszük kelni 45-50percig. 



Mikor a tészta megkelt kis darabokat csípünk belőle és kézzel kisodorjuk.A két vége vékonyabb legyen mint a közepe.



Zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket a közepét éles késsel bevágjuk, ujjal mélyedést csinálunk benne ahol a töltelék lesz és még 10percet pihentetjük. 



A széleit lekenjük tojással a közepébe kecsapot kanalazunk. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük kb 10-15 percet majd kivesszük es megtöltjük kolbásszal és sajttal. 



Visszatesszük a sütőbe még 10percre.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Sonkás sajtos csiga házias recept

Farsangi fánk házias recept

Mákos kalács házias recept