Kolbászos sajtos csónak házias recept
Hozzávalók:
620 gramm liszt
3,5 dl tej(liszt függő)
1 kk só
25 gramm margarin
3 dkg élesztő
1 tojás
Cukor
Töltelék:
1 nagyobb kolbász
20 dkg sajt
Kecsap
Kenéshez:
1 tojás
Elkészítés:
A meleg cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt majd a többi hozzávalóval bedagasztjuk és félretesszük kelni 45-50percig.
Mikor a tészta megkelt kis darabokat csípünk belőle és kézzel kisodorjuk.A két vége vékonyabb legyen mint a közepe.
Zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket a közepét éles késsel bevágjuk, ujjal mélyedést csinálunk benne ahol a töltelék lesz és még 10percet pihentetjük.
A széleit lekenjük tojással a közepébe kecsapot kanalazunk. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük kb 10-15 percet majd kivesszük es megtöltjük kolbásszal és sajttal.
Visszatesszük a sütőbe még 10percre.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése