Krémes korong házias recept
Hozzávalók:
50 dkg liszt
110 gramm vaj
200 gramm porcukor
1 tojássárgája
2 egész tojás
1 kk. méz
1 kk.sütőpor
Krém:
7 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
1 tojás
20 dkg vaj
2 kanál rum(elhagyható)
Cukor ízlés szerint
1 hulala tejszín
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 1órát hűtőben pihentetjük.
A krém hozzávalóiból a rum és a vaj kivételével sűrű pudingot főzünk. Mikor kihűlt adjuk hozzá a rumot a vajat és alaposan keverjük össze.
A tésztát kisodorjuk fél ujjnyi vastagságúra majd bármilyen formával kivágjuk.
Zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk(párban legyenek) majd előmelegített sütőben 180fokon 8-10percig sütjük.
Mikor kihűlt a tészta, nyomózsákba rakjuk a krémet rányomjuk a tésztára majd a keményre vert tejszinhab következik és legutoljára ráteszünk 1 tésztát a tetejére.
Hideg helyre tesszük mig a krémtől megpuhul a tészta.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése