Krémes korong házias recept





Hozzávalók:



50 dkg liszt 
110 gramm vaj
200 gramm porcukor 
1 tojássárgája 
2 egész tojás 
1 kk. méz 
1 kk.sütőpor 


Krém:


7 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor 
1 tojás 
20 dkg vaj
2 kanál rum(elhagyható)
Cukor ízlés szerint 


1 hulala tejszín 



Elkészítés:





A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 1órát hűtőben pihentetjük. 






A krém hozzávalóiból a rum és a vaj kivételével sűrű pudingot főzünk. Mikor kihűlt adjuk hozzá a rumot a vajat és alaposan keverjük össze. 




A tésztát kisodorjuk fél ujjnyi vastagságúra majd bármilyen formával kivágjuk. 





Zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk(párban legyenek) majd előmelegített sütőben 180fokon 8-10percig sütjük. 



Mikor kihűlt a tészta, nyomózsákba rakjuk a krémet rányomjuk a tésztára majd a keményre vert tejszinhab következik és legutoljára ráteszünk 1 tésztát a tetejére. 




Hideg helyre tesszük mig a krémtől megpuhul a tészta. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Sonkás sajtos csiga házias recept

Farsangi fánk házias recept

Mákos kalács házias recept