Hólabda torta házias recept




Hozzávalók:


6 tojás 
6 kanál cukor 
6 kanál liszt 
2 kanál kakaó

Töltelék:

1 csomag vaníliás pudingpor 
Cukor ízlés szerint 
1 csomag vaníliás cukor 
2 kanál rum 
2 kanál liszt 
5 dl tej
10 dkg kókuszreszelék 
15 dkg vaj

Tetejére:
12 dkg étcsokoládé 
Kókuszreszelék 



Elkészítés:



A tojásokat a cukorral habosra keverjük (5-10 perc)majd hozzáadjuk az átszitált lisztet a kakaóport és alaposan keverjük el.




Kiolajozott tortaformába öntjük,előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük(végezzünk tűpróbát).



A krém hozzávalóiból(rum,kókuszreszelék és a vaj kivételével)sűrű pudingot főzünk majd még forrón hozzákeverjük a többi hozzávalót. 



Mikor a tészta kihűlt ketté vágjuk, megkenjük a közepét a krém háromnegyedével és rátesszük a tészta tetejét.



A maradék krémmel körbekenjük a torta oldalát megszórjuk még kókuszreszelékkel.



A csokit 1 kiskanál olajon felolvasztjuk és  torta közepére simítjuk. 



Hűtőben pihentetjük míg a csoki megdermed.





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Sonkás sajtos csiga házias recept

Farsangi fánk házias recept

Mákos kalács házias recept