Hólabda torta házias recept
Hozzávalók:
6 tojás
6 kanál cukor
6 kanál liszt
2 kanál kakaó
Töltelék:
1 csomag vaníliás pudingpor
Cukor ízlés szerint
1 csomag vaníliás cukor
2 kanál rum
2 kanál liszt
5 dl tej
10 dkg kókuszreszelék
15 dkg vaj
Tetejére:
12 dkg étcsokoládé
Kókuszreszelék
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük (5-10 perc)majd hozzáadjuk az átszitált lisztet a kakaóport és alaposan keverjük el.
Kiolajozott tortaformába öntjük,előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük(végezzünk tűpróbát).
A krém hozzávalóiból(rum,kókuszreszelék és a vaj kivételével)sűrű pudingot főzünk majd még forrón hozzákeverjük a többi hozzávalót.
Mikor a tészta kihűlt ketté vágjuk, megkenjük a közepét a krém háromnegyedével és rátesszük a tészta tetejét.
A maradék krémmel körbekenjük a torta oldalát megszórjuk még kókuszreszelékkel.
A csokit 1 kiskanál olajon felolvasztjuk és torta közepére simítjuk.
Hűtőben pihentetjük míg a csoki megdermed.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése