Fahéjas pudingos rúd házias recept
Hozzávalók:
60 dkg liszt
1 darab tojás
2 darab tojássárgája
3 dl tej
3 evőkanál cukor
1 teáskanál só
3 dkg élesztő
6 dkg vaj
Krémhez:
6 dl tej
2 csomag vaníliás puding
10 dkg vaj
4 evőkanál cukor
Kenéshez:
1 tojás
Diszítéshez:
2 evőkanál vaj
1 evőkanál fahéj
6 evőkanál cukor
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral, és a meleg tejjel.
Amíg kel az élesztő, addig a liszthez hozzáadjuk a többi hozzávalót, és a megolvasztott vajat, végül a felfuttatott élesztőt.
A tésztát összegyúrjuk, és meleg helyen 1 órát kelesztjük.
Amíg kel a tészta, addig megfőzzük a pudingot.
Ha a puding elkészült hozzáadjuk a vajat is, majd kihűtjük.
A tésztát 12 részre osztjuk, majd téglalapokká nyújtjuk.
A tészta egyik felét negyedig csíkokra vágjuk. A közepébe teszünk a krémből, majd a széleit ráhajtjuk, és feltekerjük.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, belehelyezzük a feltekert tésztákat, és még 50 percig pihentetjük,sütés előtt lekenjük tojással.
Előmelegített sütőben 170 fokon 12 perc alatt pirosra sütjük.
Amíg sülnek, addig összekeverjük a cukrot a fahéjjel, és felolvasztjuk a vajat.
Ha megsültek a rudak, akkor megkenjük vajjal, és beforgatjuk a cukorral elkevert fahéjba.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése