Cseh szelet házias recept
Hozzávalók:
Tészta:
6 tojás
15 dkg cukor
3 kanál liszt
Csipet só
15 dkg darált dió
Fél csomag sütőpor
Krém:
3 dl tej
3 kanál liszt
1 kk. Instant kávé
1 kanál rum
5 kanál dió
20 dkg cukor
25 dkg margarin
Máz:
15 dkg étcsokoládé
4 dkg vaj
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a csipet sóval és fele cukorral kemény habbá verjük.
A sárgákat a többi cukorral és a sütőporral világosra keverjük. A habot a sárgához borítjuk. A lisztet és diót elvegyítjük majd kanalanként a habos-sárgás keverékhez keverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokon előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. (Tepsi mérete: 28×34 cm.)
A krémhez előbb megfőzzük a pépet.
A közepesen púpos evőkanállal mért lisztet és kávét előbb kevés tejjel keverjük el,majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot is.
Fokozatosan a többi tejet is hozzáadva simára keverjük. Állandóan kevergetve sűrűre főzzük.
Időnként megkeverjük ne bőrösödjön majd kihűtjük.
A puha margarint a cukorral elkeverjük, majd apránként hozzáadjuk a pépet. Habosra keverjük. Végül hozzákeverjük a diót ésa rumot.A kihűlt tésztára kenjük a krémet.
A csokit gőz fölött felolvasztjuk a vajjal,még melegen a sütire simítjuk.
Hűtőben tesszük míg megdermed.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése