Cseh szelet házias recept




Hozzávalók:



Tészta:


6 tojás 
15 dkg cukor 
3 kanál liszt
Csipet só 
15 dkg darált dió 
Fél csomag sütőpor 


Krém:


3 dl tej
3 kanál liszt
1 kk. Instant kávé 
1 kanál rum
5 kanál dió 
20 dkg cukor
25 dkg margarin 


Máz:

15 dkg étcsokoládé 
4 dkg vaj 



Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a csipet sóval és fele cukorral kemény habbá verjük.



 A sárgákat a többi cukorral és a sütőporral világosra keverjük. A habot a sárgához borítjuk. A lisztet és diót elvegyítjük majd kanalanként a habos-sárgás keverékhez keverjük. 




Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokon előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. (Tepsi mérete: 28×34 cm.)



A krémhez előbb megfőzzük a pépet.



A közepesen púpos evőkanállal mért lisztet és kávét előbb kevés tejjel keverjük el,majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot is.


Fokozatosan a többi tejet is hozzáadva simára keverjük. Állandóan kevergetve sűrűre főzzük. 



Időnként megkeverjük ne bőrösödjön majd kihűtjük. 


A puha margarint a cukorral elkeverjük, majd apránként hozzáadjuk a pépet. Habosra keverjük. Végül hozzákeverjük a diót ésa rumot.A kihűlt tésztára kenjük a krémet. 



A csokit gőz fölött felolvasztjuk a vajjal,még melegen a sütire simítjuk. 



Hűtőben tesszük míg megdermed.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Sonkás sajtos csiga házias recept

Farsangi fánk házias recept

Mákos kalács házias recept