Töltött kígyórétes (sós) házias recept
Hozzávalók:
Tészta:
60 dkg liszt
1 tojás
1 kanál só
2,5 dkg élesztő
3 dl tej
7 dkg vaj
1 kk cukor
Töltelék:
1 drb kolbász
Mustár
10 dkg reszelt sajt
Tetejére:
1 tojás
Szezámmag ízlés szerint
Elkészítés:
A tésztát bedagasztjuk és félretesszük kelni fél órát. A kolbászt felkarikázzuk a sajtot lereszeljük.
Amikor a tészta megkelt,lisztezett felületen kisodorjuk téglalap alakúra, oldalait ferdén bevagdossuk.
Közepét megkenjük mustárral majd rárakjuk a kolbászt és a sajtot.
Az oldalait ráhajtogatjuk jobbról balra,felváltva. Zsírpapírral bélelt tepsire tesszük,lekenjük tojással és megszórjuk szezámmaggal.
Előmelegített sütőben 180fokon 25-30 percig sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése