Sajtos-fokhagymás kifli házias recept
Hozzávalók:
10-12darabhoz
60 dkg liszt
4 dl tej
3 dkg élesztő
5 dkg olvasztott vaj
1 ek cukor
1/2 ek só
2 dl sűrű tejföl
3 gerezd nagy fokhagyma
Késhegynyi só
15 dkg sajt
Elkészítés:
Lisztet, sót, cukrot összekeverjük, megolvasztjuk a vajat, meglangyosítjuk a tejet, beletesszük felfuttatni az élesztőt, ezután a hozzávalókat bedagasztjuk, letakarva meleg helyen 30 percig kelesztjük.
Fél óra után 10-12 részre osztjuk a tésztát, kis golyókat formálunk belőle, ezeket letakarva fél órán át kelesztjük.
A golyókat oválisan nyújtjuk, majd feltekerjük a végétől körülbelül egy ujjnyira a közepét bevágjuk és szét nyitjuk, letakarva pihentetjük 20 percet.
Rákenjük a fokhagymás tejfölös szószt, majd megszórjuk bőségesen sajttal.
180 C fokon légkeveréses sütőben 20-25 percig sütjük, ki mennyire szereti pirosan a sajtot rajta.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése