Rumos dió szelet házias recept





Hozzávalók:




Tészta:


8 evőkanál liszt

2 evőkanál kakaópor

10 darab tojás

10 evőkanál cukor


Hozzávalók a krémhez:

4 evőkanál liszt

20 dkg cukor

200 g darált dió

3 dl tejszín

3 dl tej

35 dkg vaj

3 evőkanál rumaroma




Tetejére:

Tejszínhab



Elkészítés:


A tojások sárgáját fehéredésig mixereljük a cukorral.


A fehérjét pici sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan összekeverjük a kettőt.


Beletesszük a lisztet, összekeverjük, és egy keveset öntünk ki egy másik tálba, mivel ez fog maradni a világos rész a közepén. 


Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk 180 fokon kb 7-8 perc alatt készre sütjük.


A többihez hozzáadjuk a kakaót.

Ugyan úgy megsütjük kb 10-12 perc alatt. 


Majd kihűtjük.



A tejszínt összemelegítjük a cukorral, és a dióval.


Tejhez hozzáadjuk a lisztet,diót majd a felmelegített tejszín keveréket.


Kis lángon főzzük, amíg besűrűsödik. 


A lángról levéve kihűtjük.


Adjuk hozzá a vajat és a rumot, majd tegyük hűtőbe.


A kakaós piskótát vágjuk ketté.


Kenjük meg krémmel, tegyük rá a világos piskótát.


Ezt is kenjük meg krémmel.




Rátesszük az utolsó lap kakaós piskótát,  és ezt is kenjük meg.


A maradék krémmel az egészet kenjük meg.


A tetejére tejszínhabot teszünk.







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Sonkás sajtos csiga házias recept

Farsangi fánk házias recept

Mákos kalács házias recept