Rumos dió szelet házias recept
Hozzávalók:
Tészta:
8 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
10 darab tojás
10 evőkanál cukor
Hozzávalók a krémhez:
4 evőkanál liszt
20 dkg cukor
200 g darált dió
3 dl tejszín
3 dl tej
35 dkg vaj
3 evőkanál rumaroma
Tetejére:
Tejszínhab
Elkészítés:
A tojások sárgáját fehéredésig mixereljük a cukorral.
A fehérjét pici sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan összekeverjük a kettőt.
Beletesszük a lisztet, összekeverjük, és egy keveset öntünk ki egy másik tálba, mivel ez fog maradni a világos rész a közepén.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk 180 fokon kb 7-8 perc alatt készre sütjük.
A többihez hozzáadjuk a kakaót.
Ugyan úgy megsütjük kb 10-12 perc alatt.
Majd kihűtjük.
A tejszínt összemelegítjük a cukorral, és a dióval.
Tejhez hozzáadjuk a lisztet,diót majd a felmelegített tejszín keveréket.
Kis lángon főzzük, amíg besűrűsödik.
A lángról levéve kihűtjük.
Adjuk hozzá a vajat és a rumot, majd tegyük hűtőbe.
A kakaós piskótát vágjuk ketté.
Kenjük meg krémmel, tegyük rá a világos piskótát.
Ezt is kenjük meg krémmel.
Rátesszük az utolsó lap kakaós piskótát, és ezt is kenjük meg.
A maradék krémmel az egészet kenjük meg.
A tetejére tejszínhabot teszünk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése