Medvehagymás sajtos csiga házias recept
Hozzávalók:
Tészta:
60 dkg liszt
1 tojás
1 kanál só
2,5 dkg élesztő
3 dl tej
7 dkg vaj
1 kk cukor
Töltelék:
1 tejföl
1 gerezd fokhagyma
Medvehagyma ízlés szerint
15 dkg reszelt sajt
Só
Kenéshez 1 tojás
Elkészítés:
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-4895352494494346
A tészta hozzávalóit bedagasztjuk és félretesszük 1órát pihenni.
A tejfölbe elkeverjük a reszelt fokhagymát a sót és az apróra vágott medvehagymát.
<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-4895352494494346" crossorigin="anonymous"></script> <ins class="adsbygoogle" style="display:block; text-align:center;" data-ad-layout="in-article" data-ad-format="fluid" data-ad-client="ca-pub-4895352494494346" data-ad-slot="5391988281"></ins> <script> (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); </script>
Mikor a tészta megkelt lisztezet felületen téglalap alakúra sodorjuk,megkenjük a fűszeres tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal majd feltekerjük és felvágjuk.
Zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk a csigákat és lekenjük tojással. Ízlés szerint még megszórhatjuk sajttal.
Előmelegített sütőben 180fokon 20-25 percig sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése