Hevesi krémes házias recept
Hozzávalók:
Tészta:
7 drb tojássárgája
20 dkg liszt
20 dkg cukor
1 csomag sütőpor
2 kanál kakaó
1 dl víz
Krém:
7 drb tojásfehérje
Cukor ízlés szerint
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl víz
Tetejére:
5 dl hulala tejszín
Elkészítés:
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vizet, sütőporral elkevert lisztet és a kakaót.
Olajozott tepsibe öntjük a tésztát és előmelegített sütőben 180fokon 20-25 percig sütjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük és félretesszük.
A vízet a cukorral és pudingporral sűrűre főzzük.Még melegen óvatosan hozzákeverjük a kemény tojásfehérjét.
A kihűlt tésztára öntjük majd hűtőben pihentetjük 1 órát.
A tejszínt felverjük és a sütire simítjuk. Visszatesszük a hűtőbe míg összeáll.
Reszelt csokival vagy kakaóval díszítjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése