Gesztenyés süti házias recept
Tészta:
7 darab tojás
Csipet só
75 ml olaj
120 g liszt
75 g kakaó
Krém:
250 g gesztenyepüré
250 ml tejszín
Tetejére:
100 g étcsokoládé
80 ml tejszín
Elkészítés:
A tojásokat külön választjuk.
A fehérjét kemény habbá verjük a sóval.
Apránként hozzáadjuk a cukrot, olajat, tojássárgáját, lisztet és a kakaót.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát.
Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük.
Mikor kihült kétfelé vágjuk (hosszában).
A gesztenyepürét a tejszínnel habosra keverjük.
Megkenjük az egyik lapot a háromnegyedével, majd rárakjuk a másik tésztalapot.
A maradék krémmel körbekenjük a sütit.
A hűtőben pihentetjük 1-2 órát.
A tejszínben felolvasztjuk a csokit.
Hűlni hagyjuk, majd bevonjuk a sütit vele.
Mehet pihenni a hűtőbe amíg a csoki megköt.
Ízlés szerint díszítjük tejszínhabbal.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése