Gesztenyés süti házias recept





Tészta:



7 darab tojás 

Csipet só 

75 ml olaj

120 g liszt

75 g kakaó


Krém:

250 g gesztenyepüré

250 ml tejszín


Tetejére:


100 g étcsokoládé

80 ml tejszín


Elkészítés:


A tojásokat külön választjuk.


A fehérjét kemény habbá verjük a sóval.


Apránként hozzáadjuk a cukrot, olajat,  tojássárgáját, lisztet és a kakaót.


Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát.


Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük.


Mikor kihült kétfelé vágjuk (hosszában).


A gesztenyepürét a tejszínnel habosra keverjük.


Megkenjük az egyik lapot a háromnegyedével, majd rárakjuk a másik tésztalapot.


A maradék krémmel körbekenjük a sütit.


A hűtőben pihentetjük 1-2 órát.

A tejszínben felolvasztjuk a csokit.


Hűlni hagyjuk, majd bevonjuk a sütit vele.


Mehet pihenni a hűtőbe amíg a csoki megköt.


Ízlés szerint díszítjük tejszínhabbal.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Sonkás sajtos csiga házias recept

Farsangi fánk házias recept

Mákos kalács házias recept