Cseh fánk-tarkedli házias recept




Hozzávalók:



60 dkg liszt 


2 tojás 


4 dkg élesztő 


7 dl tej


2 csomag vaníliás cukor 


Csipet só 


4 kanál olvasztott vaj


4 kanál cukor 



Tetejére:


Lekvár 


Porcukor




Elkészítés:




Az élesztőt felfuttatjuk a meleg tejbe,majd kézi mixerrel összekeverjük a többi hozzávalóval.




30 percre meleg helyre tesszük. 





Enyhén kiolajozott tarkedli sutőbe vagy teflon edénybe merőkanállal kicsi halmokat teszünk. 




Mindkét felét kb. 1-1 percig sütjük. 





Tálaláskor megszórjuk porcukorral.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Sonkás sajtos csiga házias recept

Farsangi fánk házias recept

Mákos kalács házias recept