Virslis kelt tészta házias recept




Hozzávalók:



60 dkg liszt 

10 dkg vaj

2,5 dkg élesztő 

1 tojás 

1 kk só 

2,5-3 dl tej

1 kk cukor 



Töltelék:

Virsli 

Sajt

Mustár 


Tetejére:

1 tojás 


Elkészítés:




A tészta hozzávalóit bedagasztjuk és duplájára kelesztjük. 



Mikor megkelt a tészta kisebb gombócokat csípünk a tésztából,egyenként téglalap alakúra sodorjuk őket. 


Alsó részét megkenjük mustárral, megszórjuk reszelt sajttal rátesszük a virslit(a felső  részén ízlés szerint csíkokat készítünk)és feltekerjük. 


Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk megkenjük tojással és megszórjuk szezámmaggal. 

Előmelegített sütőben 180fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Sonkás sajtos csiga házias recept

Farsangi fánk házias recept

Mákos kalács házias recept