Tiramiszus muffin házias recept
325 g liszt
12 g sütőpor
Csipet só
170 g lágy vaj
250 g cukor
3 darab tojás
230 ml tej
Kiskanál vanília aroma
A kávéhoz:
120 ml lefőzött kávé
10 ml rum
Cukor ízlés szerint
A krémhez:
750 g mascarpone
200 ml habtejszín
100 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
Kakaópor
Elkészítés:
A muffin tésztájához a lisztet, a sütőport és a sót elkeverjük egy tálban.
Egy másik tálban habosra keverjük a kockákra vágott lágy vajat a cukorral.
Mehetnek bele a tojások, a tej, a vanília, majd végül folyamatos keverés mellett hozzáadagoljuk a lisztes részt.
Muffinpapírral bélelt muffinsütőformába adagoljuk a masszát úgy, hogy kb. háromnegyedig érjen a formákban a tészta.
180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük őket, majd hagyjuk kihűlni.
A kávéban elkeverjük a többi hozzávalót.
A krémhez a mascarponét elkezdjük kihabosítani a tejszínnel.
Mikor már szép, selymes, krémalapot kapunk, belekeverjük a porcukrot és a vaníliás cukrot.
A kihűlt muffinok tetejét kb. 3-4 mp-re belemártjuk a kávéba.
Csillagcsöves nyomózsákba tesszük a krémet, és kidíszítjük vele a muffinok tetejét.
Megszórjuk kevés kakaóporral, és reszelünk a tetejükre csokit.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése