Tepertős pogácsa házias recept



Hozzávalók:                                                                                                                                                                                           

30 dkg liszt

2,5 dkg élesztő

2-3 dl tej (liszttől függ)

1 evőkanál cukor

300 g darált tepertő

2 teáskanál só a tésztába

2 kanál tejföl

2 darab tojássárgája

Töltelék:


Tepertő ízlés szerint 



Kenéshez:




1 tojás 



Elkészítés:


A liszthez hozzáadjuk a tojások sárgáját, tejfölt és a sót.


A cukrozott meleg tejben felfuttatjuk az élesztőt a liszhez adjuk és bedagasztjuk.


1 órát kelesztjük.


Lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk majd rákenjük a tepertőt.


A tészta felső részét középre hajtjuk, az alsó részét ráhajtjuk.


Az így kapott tészta mindkét végét középre hajtjuk.


Letakarjuk, és 20 percig pihentetjük.



Ismét kinyújtjuk, és hajtogatunk. Ezt ismételjük meg még 1-szer.


Ha ezt megcsináltuk kinyújtjuk, berácsozzuk, és lisztbe mártott pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.


A tepsit sütőpapírral kibéleljük, beletesszük a pogácsákat, és megkenjük felvert tojással.


Még 20 percet pihentetjük.


Előmelegített sütöben 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Sonkás sajtos csiga házias recept

Farsangi fánk házias recept

Mákos kalács házias recept