Szilvás gombóc házias recept
Hozzávalók:
Szilva
1 kg krumpli
Fahéj ízlés szerint
30 dkg liszt
Só ízlés szerint
Forgatáshoz:
Olaj
Zsemlemorzsa vagy mák
Elkészítés:
A krumplit sós vízben megfőzzük, és összetörjük.
Megvárjuk amíg egy kicsit hűl, majd hozzáadjuk a lisztet.
Tésztát gyúrunk belőle,ha ragadna teszünk még hozzá lisztet majd kinyújtjuk.
Négyzeteket vágunk, és mindegyik közepébe teszünk 1 szilvát.
A szilvának a mag helyére cukrozott fahéjat teszünk.
Gombócot formázunk belőlle.
Vizet forralunk, majd a gombócokat kifőzzük. Ha feljön a víz tetejére onnan még kb 1-2 perc és jó a gombóc.
Olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát.
Majd a megpirult zsemlemorzsába forgatjuk bele a kész gombócokat.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése