Somlói torta házias recept








Tészta hozzávalók:


Első réteg tészta  ( három rétegből fog állni )


4 darab tojás 

4 evőkanál liszt 

4 evőkanál cukor 

1 púpozott evőkanál kakaópor



Második réteg tészta:


4 darab tojás 

4 evőkanál liszt

4 evőkanák cukor



Harmadik réteg tészta:


4 darabtojás 

4 evőkanál liszt 

4 evőkanál cukor 

1 púpozott evőkanák kakaópor



Tészta elkészítése:


A tojásokat külön választjuk.


A tojásfehérjét kemény habbá verjük .


A sárgáját cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet.


A felvert habot óvatosan összekeverjük és 180 fokon tűpróbáig sütjük.



Első krém hozzávalók: 


2 csomag csokis pudingpor

6 dl tej 

Cukor ízlés szerint 

15 dkg őrölt dió 

1 evőkanál rum 

15 dkg vaj 

10 dkg porcukor



Második krém hozzávalók:




1 csomag vaníliás pudingpor

3 dl tej 

7 dkg vaj 

5 dkg porcukor



Első Krém elkészítése:


A tejből és a csokis pudingporból sűrű pudingot főzünk, majd félretesszük hűlni.


 A vajat és a porcukrot habosra keverjünk.


 Az őrölt diót kevés olajon megpirítjuk, majd hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz a habos vajjal együtt.


Majd hozzáadjuk a rumot is ízlés szerint.


A második krém majdnem ugyan az, mint az előző. 

Annyi a különbség,hogy ne tegyünk bele rumot és diót .


Elkészítés:



Az első réteg tésztát megkenjük a csokis puding krém háromnegyedével.


Rátesszük a második réteg tésztát. 


Jöhet a vaníliás pudingporból készült krém és rátesszük a harmadik réteg tesztát.


A maradék csokis krémmel lekenjük az egészet és 2-3 órára hűtőbe tesszük.


Díszítés:


Habtejszínből kemény habot készítünk.


A tortát bevonjuk a tejszínhabbal.


Csokival és dióval ízlés szerint díszítjük.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Sonkás sajtos csiga házias recept

Mákos kalács házias recept

Farsangi fánk házias recept