Rigó Jancsi házias recept







Hozzávalók a tésztához:


4 evőkanál liszt

1 kávés kanál sütőpor

2 evőkanál kakaópor

6 evőkanál cukor

6 darab tojás


Krémhez:


5 dl habtejszín

4 evőkanál porcukor

4 evőkanál kakaópor


Mázhoz:


10 dkg étcsoki

2 evőkanál olaj




Elkészítés:


A lisztet a sütőporral, és a kakaóporral keverjük össze. 


A tojásokat választjuk ketté.


A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Egyenként hozzá adjuk a sárgáját, majd tovább mixereljük. Hozzáadjuk a kakaóporos lisztet, és szép simára keverjük.


Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és készre sütjük.


Ha elkészült a piskóta akkor kifordítjuk a tepsiből lehúzzuk rólla a papírt és kihűtjük.


A habtejszínt ne teljesen keményre verjük fel, és szedjünk ki belőlle 5 evőkanállal, amit 2 evőkanál porcukorral keményre verjünk fel. A hab másik felébe tegyünk 3 evőkanál porcukrot, a kakaóport és verjük keményre.


A tésztánkat hosszában vágjuk ketté.



Egyik felére elkenjük a kakaós habot, majd a fehér habot.


A tészta másik felére kerül a máz amihez gőz felett a csokit olvasztjuk fel az olajjal. 


Ha a máz megkötött akkot kockázzuk fel, és így tegyük a habos rész tetejére.


Hűtőbe tesszük 1 órára.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Sonkás sajtos csiga házias recept

Mákos kalács házias recept

Farsangi fánk házias recept