Rákóczi túrós házias recept











Hozzávalók:

Tészta:
35 dkg liszt
Csipet só 
1 tojássárgája 
1 csomag sütőpor 
1 kanál tejföl 
20 dkg vaj 
1 citrom reszelt héja 

Túró töltelék:



80 dkg tehén túró
1 csomag vaníliás cukor 
2 tojássárgája 
20 dkg cukor 
Mazsola ízlés szerint (elhagyható)
15 dkg búzadara 
1 citrom reszelt héja 
2 kanál tejföl 






Kész tésztára:


Lekvár ízlés szerint 


Tetejére:

4 tojásfehérje 

20 dkg cukor 



Elkészítés:


A tészta alapanyagait összegyúrjuk és folpacban  1órára hűtőben pihentetjük. 


A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük félretesszük. 


A tésztát lisztezett munkafelületen kinyújtjuk lisztezett,tepsibe helyezzük,megszurkáljuk villával majd előmelegített sütőben 180 fokon 14 percig sütjük. 


Ezután kivesszük a sütőből, még forrón megkenjük lekvárral majd rákenjük a túrótölteléket és visszatesszük a sütőbe 160 fokon 20-25 percre.




A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük,majd hűtőbe tesszük. 


Ha letelt a 20perc kivesszük a sütőből a félkész sütit, kihűtjük kicsit.Ha már nem forró a felvert tojásfehérjét habzsákba töltjük és csíkokban rányomjuk a sütire. 



Visszatesszük a sütőbe 150 fokon 20-25 percre.

Ha megsült a lyukakba lekvárt nyomunk vagy belekanalazzuk.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Sonkás sajtos csiga házias recept

Mákos kalács házias recept

Farsangi fánk házias recept