Piskóta tekercs házias recept
Hozzávalók:
7 tojás
7 kanál liszt
7 kanál cukor
Csipet só
Töltelék:
Lekvár ízlés szerint
Díszítés:
1dl tejszín
15 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk,a fehérjét a sóval és cukorral kemény habbá verjük.
Állandó keverés közben egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat,legvégül kanalanként a lisztet.
Még pár percig alaposan összekeverjük.
Zsírpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és előmelegített sütőben 180 fokon 15percig sütjük.
Mikor megsült konyharuhára borítjuk a tésztát a papírt lehúzzuk róla,megkenjük lekvárral és feltekerjük.
A tejszínt felmelegítjük belerakjuk a csokit, alaposan összekeverjük, hogy a csoki olvadjon el benne.
Megkenjük a tészta oldalát, tetejét a tejszínes csokival és 1órára hűtőben pihentetjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése