Párizsi kifli házias recept



Hozzávalók:

4 evőkanál zsemlemorzsa

400 g porcukor

250 g darált dió

5 darab tojásfehérje


Krémhez:


3 evőkanál kakaó

10 evőkanál cukor

380 g vaj

3 darab tojás

Fél dl rum


Tetejére:




250 g margarin

200 g csokoládé


Elkészítés:


A tojásfehérjét gőz felett kemény habbá verjük.


Szépen lassan adagoljuk hozzá a porcukrot.


Ha elkészült keverjük hozzá a diót, és a zsemlemorzsát is.


Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.


Az elkészült masszát habzsákba töltjük, majd a sütőpapírra kifli formákat nyomunk.



Előmelegített sütőben 140 fokon 20 percig sütjük.


Ha elkészült hagyjuk kihűlni.


Szintén vízgőz felett habosra verjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a kakaót, és a cukrot.


Főzzük sűrűre, majd hűtjük ki.


Egy tálban a vajat keverjük habosra, majd adjuk hozzá a kihűlt krémet lassan, és közben alaposan keverjük el.


Mindegyik kiflire nyomjunk egy adag krémet.


A tetejére a margarint megolvasztjuk a csokival, majd megvárjuk amíg kihűl.



Amikor kihűlt a megolvadt csoki akkor teszünk a kiflikre.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Sonkás sajtos csiga házias recept

Farsangi fánk házias recept

Mákos kalács házias recept