Májpástétom házias recept
Hozzávalók:
500 gramm csirkemáj
1 fej hagyma
2 darab tojás
100 ml tejszín
1 csokor petrezselyemzöld
1 evőkanál darált paprika
Só ízlés szerint
Majoránna ízlés szerint
Bors ízlés szerint
1 púpos evőkanál liszt
400 ml tej
40 gramm vaj
Elkészítés:
A vajon megpirítjuk a lisztet, felöntjük tejjel, majd folytonos keverés melett sűrűre főzzük.
Félretesszük kihűlni és időnként megkeverjük, hogy ne bőrösödjön be a teteje.
A májat megmossuk, majd a hagymával és a petrezselyemmel ledaráljuk.
Hozzákeverjük a tejszínt, a tojásokat, és a fűszereket.
Végül a besamellel is alaposan összekeverjük.
A sütőt 170 fokra melegítjük elő.
Keresünk két tepsit, egy kisebbet, amiben sütni fogjuk, és egy nagyobbat, amibe a kicsi tepsi belefér.
A kicsi tepsit sütőpapírral kibéleljük, és beleöntjük a masszát.
A nagyba forró vizet teszünk.
Kb. 60 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
15-20 percet pihentetjük, utána kiborítjuk egy tálcára.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése