Májpástétom házias recept




Hozzávalók:




500 gramm csirkemáj

1 fej hagyma 

2 darab tojás

100 ml tejszín 

1 csokor petrezselyemzöld

1 evőkanál darált paprika

Só ízlés szerint

Majoránna ízlés szerint

Bors ízlés szerint

1 púpos evőkanál liszt

400 ml tej

40 gramm vaj




Elkészítés:



A vajon megpirítjuk a lisztet, felöntjük  tejjel, majd folytonos keverés melett sűrűre főzzük. 

Félretesszük kihűlni és időnként megkeverjük, hogy ne bőrösödjön be a teteje.

A májat megmossuk, majd a hagymával és a petrezselyemmel ledaráljuk.

Hozzákeverjük a tejszínt, a tojásokat, és a fűszereket. 

Végül a besamellel is alaposan összekeverjük.



 A sütőt 170 fokra melegítjük elő.

Keresünk két tepsit, egy kisebbet, amiben sütni fogjuk, és egy nagyobbat, amibe a kicsi tepsi belefér. 

A kicsi tepsit sütőpapírral kibéleljük, és  beleöntjük a masszát. 

A nagyba forró vizet teszünk.

Kb. 60 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

15-20 percet pihentetjük, utána kiborítjuk  egy tálcára. 



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Sonkás sajtos csiga házias recept

Farsangi fánk házias recept

Mákos kalács házias recept