Madártej szelet házias recept




Hozzávalók:



Tészta:


8 tojásfehérje 

Fél csomag sütőpor 

8 kanál liszt

8 kanál cukor 

Krém:


8 tojássárgája 

20 dkg porcukor 

2 csomag vaníliás pudingpor 

7 dl tej

25 dkg vaj


Tetejére:


Habtejszín (hulala) 

Elkészítés:



A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, beleöntjük a sütőporral elkevert lisztet, jól összekeverjük majd olajozott tepsibe (25×37) öntjük.


Előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütjük. 


A tejből, tojássárgájából, cukorból, és pudingporból sűrű krémet főzünk. 


Mikor kihűlt hozzákeverjük a vajat, és a tésztára simítjuk.


A habtejszínt keményre verjük és a sütemény tetejére simítjuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Sonkás sajtos csiga házias recept

Farsangi fánk házias recept

Mákos kalács házias recept