Madártej szelet házias recept
Hozzávalók:
Tészta:
8 tojásfehérje
Fél csomag sütőpor
8 kanál liszt
8 kanál cukor
Krém:
8 tojássárgája
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás pudingpor
7 dl tej
25 dkg vaj
Tetejére:
Habtejszín (hulala)
Elkészítés:
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, beleöntjük a sütőporral elkevert lisztet, jól összekeverjük majd olajozott tepsibe (25×37) öntjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütjük.
A tejből, tojássárgájából, cukorból, és pudingporból sűrű krémet főzünk.
Mikor kihűlt hozzákeverjük a vajat, és a tésztára simítjuk.
A habtejszínt keményre verjük és a sütemény tetejére simítjuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése