Lángos házias recept





Hozzávalók:


1 dl tej

2 teáskanál cukor

30 g élesztő

70 dkg liszt

2 dl langyos víz


olaj

3 gerezd fokhagyma

tejföl

sajt 


Elkészítés:




A langyos tejben keverjük el a cukrot, majd adjuk hozzá az élesztőt morzsolva.


Várjuk meg amíg felfut az élesztő.


Tegyük a lisztet egy tálba, adjuk hozzá a sót és keverjük el. Öntsük hozzá az élesztős tejet,majd a langyos vizet és tésztát gyúrunk belőle.


Akkor jó a tésztánk ha elválik a tészta a fazék falától. 


Szórjunk lisztet a tetejére,majd takarjuk le. Meleg helyen 40-45 perc alatt kelesszük meg, amíg a kétszeresére nő.



Vágjuk 6-8 részre a megkelt tésztát, majd csináljunk belőlük kis bucikat. Nedves kézzel nyújtsuk ki. Ügyeljünk arra,hogy ne szakadjon el a tésztánk.


Közepes lángon forró olajban 6-10 perc alatt aranybarnára sütjük. 


Ha elkészült,tegyünk rá zúzott fokhagymát, tejfölt és sajtot ízlés szerint


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Sonkás sajtos csiga házias recept

Farsangi fánk házias recept

Mákos kalács házias recept