Lángos házias recept
Hozzávalók:
1 dl tej
2 teáskanál cukor
30 g élesztő
70 dkg liszt
2 dl langyos víz
só
olaj
3 gerezd fokhagyma
tejföl
sajt
Elkészítés:
A langyos tejben keverjük el a cukrot, majd adjuk hozzá az élesztőt morzsolva.
Várjuk meg amíg felfut az élesztő.
Tegyük a lisztet egy tálba, adjuk hozzá a sót és keverjük el. Öntsük hozzá az élesztős tejet,majd a langyos vizet és tésztát gyúrunk belőle.
Akkor jó a tésztánk ha elválik a tészta a fazék falától.
Szórjunk lisztet a tetejére,majd takarjuk le. Meleg helyen 40-45 perc alatt kelesszük meg, amíg a kétszeresére nő.
Vágjuk 6-8 részre a megkelt tésztát, majd csináljunk belőlük kis bucikat. Nedves kézzel nyújtsuk ki. Ügyeljünk arra,hogy ne szakadjon el a tésztánk.
Közepes lángon forró olajban 6-10 perc alatt aranybarnára sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése