Krumplikása házias recept
Hozzávalók:
50 dkg krumpli
1 fej vöröshagyma
1 dl tejföl
2 evőkanál búzadara
só ízlés szerint
1 evőkanál zsír vagy olaj
Elkészítés:
A krumplit és a hagymát meghámozzuk és vékony karikákra szeleteljük.
A krumplit és a hagyma negyed részét egy lábasba tesszük.
Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Megsózzuk ízlés szerint és puhára főzzük.
Utána botmixerrel vagy burgonyatőrővel pépesítjük, visszatesszük a tűzre, hozzászórjuk a daralisztet .
Folyamatossan keverve, besűrítjük.
Mikor már jó sűrű, kiolajozott kisebb tepsibe vagy pizza formába öntjük majd 180 fokon 20-25percig pirítjuk.
Tálaláskor megkenjük tejföllel ,meglocsoljuk olvasztott zsírral és pirított hagymával.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése