Kenyérlángos házias recept
Hozzávalók:
50 dkg kenyérliszt
2 nagyobb krumpli
1 kanál só
2,5 dl víz
1 kk cukor
2 dkg élesztő
Tetejére:
250 gramm tejföl
25 dkg reszeltsajt
1 nagy lilahagyma
20 dkg szalonna
1 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
Elkészítés:
A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük.
2,5 dl vízben elkeverünk egy kevés cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt.
Hagyjuk felfutni.
Egy nagy tálba öntjük az összetört, megfőtt krumplit, a lisztet, az élesztős vizet és a sót.
Tésztává gyúrjuk, és letakarjuk.
1 órát pihentetjük.
Lisztezett munkafelületen kinyújtjuk.
Villával megszurkáljuk.
Megkenjük a fokhagymás tejföllel.
Rászórjuk a szeletekre vágott lila hagymát, sajtot és végül a bacont.
200 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése