Kakaós csiga házias recept






Hozzávalók a tésztához:




Fél kg liszt

3 darab tojássárgája

2 csomag vaníliás cukor

100 g vaj

4 evőkanál cukor

10 g élesztő

2 dl tej

2 evőkanál tejföl


Töltelékhez:


4 evőkanál kakaópor ( cukrozatlan)

10 dkg cukor

5 dkg vaj



Töltelékhez:

4 evőkanál kakaópor ( cukrozatlan)
10 dkg cukor
5 dkg vaj

Tetejéhez:

1 teáskanál cukor
1 dl tej
1 evőkanál vaj




Elkészítés:


A cukrozott meleg tejben felfuttatjuk az élesztőt.

A liszthez hozzáadjuk a tojásokat, vaníliás cukrot, vajat, tejfölt, majd a felfuttatott élesztőt.

Rugalmas tésztát gyúrunk belőlle.

Meleg helyen letakarva 40-50 percig kelesztjük.

Ha a tészta duplájára megkelt lisztezett deszkán kinyújtjuk.







A vajat megolvasztjuk.

A megolvadt vajhoz hozzáadjuk a kakaóport, és a cukrot, majd összekeverjük.

A tésztán egyenletesen eloszlatjuk.

Feltekerjük, majd 2-3 centis szeleteket vágunk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük öket, és 12-15 perc alatt készre sütjük.

Mielőtt készlenne a csiga kb. a 8-9 percben olvasszunk fel vajat adjunk hozzá tejet és cukrot, és kenjük be vele a csigák tetejét.





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Sonkás sajtos csiga házias recept

Farsangi fánk házias recept

Mákos kalács házias recept