Hólabda házias recept
Hozzávalók:
8 darab tojás
1 csomag sütőpor
7 evőkanál víz
25 dkg liszt
25 dkg cukor
Hozzávalók a krémhez:
10 dkg liszt
20 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 teáskanál rum ( nem szükséges)
5 dl tej
Hozzávalók a tetejére és az oldalára:
10 dkg csoki
10 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
A tésztához választjuk külön a tojások a fehérjét verjük habbá.
A sárgáját a cukorral és a vízzel habosra keverjük.
Adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet.
Kevés fehérjehabbal durván keverjük el és a maradék fehérjehabot óvatosan adjuk hozzá.
Süssünk 2 lapot ebből az adagból(170fok-15 perc)
Főzzünk krémet a tejből és a lisztből.
A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kihűlt krémet.
Ha a tészta megsült, várjuk meg amíg kihűl és pogácsaszaggatóval kis karikákat vágunk.
Utána két korongot összeragasztunk egy kis krémmel.
A teljes oldalát is bekenjük, és a kókuszreszelékbe forgatjuk be.
Vízgőz felett olvasszuk meg a csokit, és a sütik tetejét vonjuk be vele .
Megjegyzések
Megjegyzés küldése