Hólabda házias recept




Hozzávalók:





8 darab tojás

1 csomag sütőpor

7 evőkanál víz

25 dkg liszt

25 dkg cukor



Hozzávalók a krémhez:


10 dkg liszt

20 dkg margarin

15 dkg porcukor

1 teáskanál rum ( nem szükséges)

5 dl tej




Hozzávalók a tetejére és az oldalára:


10 dkg csoki

10 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:




A tésztához választjuk külön a tojások a fehérjét verjük habbá.





A sárgáját a cukorral és a vízzel habosra keverjük. 



Adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet.


Kevés fehérjehabbal durván keverjük el és a maradék fehérjehabot óvatosan adjuk hozzá.


Süssünk 2 lapot ebből az adagból(170fok-15 perc)


 
Főzzünk krémet a tejből és a lisztből.


A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kihűlt krémet.



Ha a tészta megsült, várjuk meg amíg kihűl és pogácsaszaggatóval  kis karikákat vágunk.


Utána két korongot összeragasztunk egy kis krémmel.


A teljes oldalát is bekenjük, és a kókuszreszelékbe forgatjuk be.


Vízgőz felett olvasszuk meg a csokit, és a sütik tetejét vonjuk be vele .

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Sonkás sajtos csiga házias recept

Farsangi fánk házias recept

Mákos kalács házias recept