Házi sajt házias recept
Hozzávalók:
4 l tej ( tehén, házi)
5 kanál 18% -os ecet
2 kanál só
Hagyma ízlés szerint
Elkészítés menete:
A tejet tegyük fel főzni.
Forrás után kisebb lángra kapcsoljuk.
Tegyünk hozzá 5 kanál 18 százalékos ecetet,majd keverjük el lassan. Pár percig kis lángon főzzük, majd kapcsoljuk le.
Ízesíthetjük hagymával, snidlingel,petrezselyemnel.
10 percet hagyjuk állni, majd keverjük el benne a kettő kanál sót. Ismét 10 percet hagyjuk pihenni.
Egy tésztaszűrőt kibélelünk kisebb lyukú anyaggal. Pl.( Pelenka).
Ezzel szűrjük le a sajtot, ízesítjük hagymával vagy bármi mással ízlés szerint.
Jól beszorítjuk, formába tesszük. ( Esetleg tányérba).
Ráhelyezünk még egy tányért és valamilyen nehezéket is tegyünk rá.
Egy napig szobahőmérsékleten pihentetjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése