Házi sajt házias recept



Hozzávalók:




4 l tej ( tehén, házi)

5 kanál 18% -os ecet

2 kanál só

Hagyma ízlés szerint 


Elkészítés menete:


A tejet tegyük fel főzni.


Forrás után kisebb lángra kapcsoljuk.


Tegyünk hozzá 5 kanál 18 százalékos ecetet,majd keverjük el lassan. Pár percig kis lángon főzzük, majd kapcsoljuk le.


Ízesíthetjük hagymával, snidlingel,petrezselyemnel.

10 percet hagyjuk állni, majd keverjük el benne a  kettő kanál sót. Ismét 10 percet hagyjuk pihenni.


Egy tésztaszűrőt kibélelünk kisebb lyukú anyaggal. Pl.( Pelenka).


Ezzel szűrjük le a sajtot, ízesítjük hagymával vagy bármi mással ízlés szerint. 


Még melegen nyomkodjuk ki belőle a savót.


Jól beszorítjuk, formába tesszük. ( Esetleg tányérba).


Ráhelyezünk még egy tányért és valamilyen nehezéket is tegyünk rá.

Egy napig szobahőmérsékleten pihentetjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Sonkás sajtos csiga házias recept

Farsangi fánk házias recept

Mákos kalács házias recept