Fokhagymás sajtos stangli házias recept
Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
3 dl tej
1 kk. cukor
1 kk.só
5 dkg vaj vagy margarin
Töltelék:
10 dkg olvasztott vaj
4 nagyobb gerezd fokhagyma
Só
Kenéshez:
1 tojás
Kevés víz
Tetejére:
Egész kömény vagy szezámmag
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit bedagasztjuk és félretesszük fél órát pihenni.
A fokhagymát belereszeljük az olvasztott vajba, megsózzuk és alaposan elkeverjük.
A tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra sodorjuk az egyik felét megkenjük a fokhagymás vajjal,majd a másik felét ráhajtjuk.
Vízszintesen ketté vágjuk majd függőlegesen ízlés szerint csíkokat vágunk(ki milyen vastagra vagy vékonyra szeretné)és egyesével többször megtekerjük.
Zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk megkenjük tojással és megszórjuk ízlés szerint köménnyel vagy szezámmaggal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.
Még melegen megkenjük fokhagymás olajjal.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése