Ekler fánk házias recept
Hozzávalók:
Tészta :
2,5 dl víz
10 dkg vaj
20 dkg liszt
4 tojás
Csipet só
Töltelék:
5 dl habtejszín
3,5 dl tej
1 tojássárgája
1 csomag vaníliás pudingpor
Cukor ízlés szerint
2 kk gran.kávé
Elkészítés:
A tésztához a vajat a vízzel és sóval felforraljuk.
Beleszórjuk a lisztet és addig keverjük, míg el nem válik az edény falától.
Egyesével beledolgozzuk a tojásokat, addig keverjük míg sima nem lesz.
Habzsákba rakjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe hosszúkás csíkokat nyomunk.
180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük
A tejből, tojássárgájából, cukorból és a porból sűrű pudingot főzünk majd félretesszük hűlni.
Fele tejszínt a kávéval kemény habbá verjük, majd a kihűlt pudinghoz keverjük.
Fél órára hűtőbe tesszük.
A maradék habtejszínt is keményre verjük .
A fánkokat félbe vágjuk, megtöltjük a kávés krémmel majd a tejszínhabbal és rárakjuk a tészta tetejét.
Olvasztott csokival vagy amivel szeretnénk díszítjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése