Ekler fánk házias recept




Hozzávalók:




Tészta :


2,5 dl víz

10 dkg vaj

20 dkg liszt

4 tojás

Csipet só 


Töltelék:


5 dl habtejszín 

3,5 dl tej

1 tojássárgája 

1 csomag vaníliás pudingpor

Cukor ízlés szerint 

2 kk gran.kávé


Elkészítés:




A tésztához a vajat a vízzel és sóval felforraljuk.


Beleszórjuk a lisztet és addig keverjük, míg el nem válik az edény falától.


Egyesével beledolgozzuk a tojásokat, addig keverjük míg sima nem lesz.


Habzsákba rakjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe hosszúkás csíkokat nyomunk.


180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük



A tejből, tojássárgájából, cukorból és a porból sűrű pudingot főzünk majd félretesszük hűlni.


Fele tejszínt a kávéval kemény habbá verjük, majd a kihűlt pudinghoz keverjük. 


Fél órára hűtőbe tesszük.


A maradék habtejszínt is keményre verjük .


A fánkokat félbe vágjuk, megtöltjük a kávés krémmel majd a tejszínhabbal és rárakjuk a tészta tetejét.


Olvasztott csokival vagy amivel szeretnénk díszítjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Sonkás sajtos csiga házias recept

Farsangi fánk házias recept

Mákos kalács házias recept