Cseresznyés pite házias recept
Tészta:
35 dkg liszt
1 tojás
1 kk sütőpor
20 dkg vaj
10 dkg cukor
Csipet só
Töltelék:
Fél kiló cseresznye
7 dkg cukor
Fahéj ízlés szerint
1 csomag vaníliás cukor
1 kanál étkezési keményítő
Kenéshez:
1 tojás
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 1órára hűtőben pihentetjük.
A kimagozott cseresznyét a többi hozzávalóval összekeverjük és félretesszük.
A tésztát kivesszük a hűtőből,kétharmadát lisztezet felületen kinyújtjuk, majd a kiolajozott, lisztezett formába helyezzük,kibéleljük az oldalát is.
Az alját villával megszurkodjuk.
A cseresznyéből mielőtt a tésztára tennénk, kinyomkodjuk a felesleges levet.
A maradék tésztát kisodorjuk és ízlés szerint kivágjuk a díszítéshez,majd lekenjük tojással.
Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig aranybarnára sütjük.
Mikor kihűlt megszórjuk porcukorral.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése