Cseresznyés pite házias recept





Hozzávalók:


Tészta:

35 dkg liszt 

1 tojás 

1 kk sütőpor

20 dkg vaj

10 dkg cukor 

Csipet só 


Töltelék:




Fél kiló cseresznye 

7 dkg cukor 

Fahéj ízlés szerint 

1 csomag vaníliás cukor 

1 kanál étkezési keményítő 


Kenéshez:

1 tojás 



Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 1órára hűtőben pihentetjük. 


A kimagozott cseresznyét a többi hozzávalóval összekeverjük  és félretesszük.




A tésztát kivesszük a hűtőből,kétharmadát lisztezet felületen kinyújtjuk, majd a kiolajozott, lisztezett formába helyezzük,kibéleljük az oldalát is.


Az alját villával megszurkodjuk.


A cseresznyéből mielőtt a tésztára tennénk, kinyomkodjuk a felesleges levet.


A maradék tésztát kisodorjuk és ízlés szerint kivágjuk a díszítéshez,majd lekenjük tojással. 


Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig aranybarnára sütjük. 


Mikor kihűlt megszórjuk porcukorral.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Sonkás sajtos csiga házias recept

Farsangi fánk házias recept

Mákos kalács házias recept