Csehszlovák szelet házias recept








Hozzávalók:


Tészta:


4 tojássárgája 

20 dkg cukor 

8 ek. lefőzött kávé 

10 dkg őrölt dió 

20 dkg liszt 

1/2 csomag sütőpor 

5 tojásfehérje 



Krém:


3 dl tej

3 ek liszt 

25 dkg margarin 

20 dkg porcukor 

2 csomag vaníliás cukor 

1 tojássárgája 

Rum ízlés szerint 


Elkészítés:




A tojásfehérjét kemény habbá verjük, félre tesszük. 


A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük,hozzáadjuk a diót,sütőporral elkevert lisztet,kávét és legvégén óvatosan a habot.


Olajozott, lisztezett tepsibe öntjük, 180fokon tűpróbáig sütjük. 


A tejben elkeverjük a lisztet és a tojássárgáját, lassú tűzön sűrűre főzzük,kihűtjük. 


A margarint a cukrokkal habosra keverjük,majd a kihűlt pépet hozzáadjuk.
Rummal ízesítjük.



A krémet rákenjük a tésztára majd ízlés szerint kakaóval vagy reszelt csokival díszítjük. 







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Sonkás sajtos csiga házias recept

Mákos kalács házias recept

Farsangi fánk házias recept