Cseh knédli recept házias recept





Hozzávalók:

50 dkg liszt 
1 kiskanál só 
2,5 dkg élesztő 
Fél kiskanál cukor
3 dl víz

Elkészítés:

A vizet a cukorral felmelegítjük majd belemorzsoljuk az élesztőt,felfuttatjuk. 


A lisztet elkeverjük a sóval és bedagasztjuk a felfuttatott élesztős vízzel. 

1 órát meleg helyen pihentetjük.


Mikor megkelt kétfelé vesszük és henger alakúra formáljuk mindkettőt. 


Egy edénybe vizet forralunk,ha felforrt takarékra tesszük,majd belerakjuk a knédli főzőt( víz ne érje az alját),lekenjük olajjal.


Belehelyezzük a knédlit ,rátesszük az edény tetejét(közben nemszabad levenni) 25 percig gőzön felett pároljuk. 


Mikor kész,kivesszük és lekenjük egy kevés olajjal.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Sonkás sajtos csiga házias recept

Farsangi fánk házias recept

Mákos kalács házias recept