Császármorzsa házias recept



Hozzávalók:



Fél bögre búzadara

1 bögre tej

Fél bögre liszt

Csipet só

2 darab tojás

1 evőkanál zsír


Elkészítés:



A tejet felmelegítjük.


Szétválasztjuk a tojásokat.


A forró fejbe belekeverjük a lisztet, a darát, a cukrot, és a sót.


A tojás fehérjét kemény habbá verjük.


A sárgákat belekeverjük a tésztába, majd a fehérjét is.


A zsírt felmelegítjük.


Beleöntjük az egészet egy serpenyőbe, pár perc után fordítjuk átt.


Aranyszínűre hagyjuk pirítani. Szaggatjuk szétt, hogy a közepe is átsüljön.


Kiszedjük egy tányérra, és lekvárral tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Sonkás sajtos csiga házias recept

Farsangi fánk házias recept

Mákos kalács házias recept