Copfos mákos kalácskoszorú házias recept




50 dkg liszt 

3 tojás (2 egész, 1 tojásfehérje)

1,5 dl tej

12 dkg cukor

2 dkg élesztő 

1 csomag vaníliás cukor 

10 dkg zsír 

Csipet só 


Töltelék:




15 dkg mák 

15 dkg porcukor 

1 csomag vaníliás cukor 

1 citrom reszelt héja 

Néhány evőkanál tej

1 kanál lekvár 

 

Tetejére:

1 tojássárgája 

Tej


Elkészítés:


Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, a lisztet átszitáljuk,majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, bedagasztjuk.


Meleg helyen 1órát pihentetjük. 


A töltelék hozzávalóit jól elkeverjük, annyi tejet adunk hozzá ,hogy kenhető legyen.


A megkelt tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra sodorjuk.


A tészta alsó felét kb 1 centiméterenként csíkokra vágjuk.3 szálanként összefonjuk.


A tészta felső részén egyenletesen elosztjuk a tölteléket,majd fentről hajtogatva elkezdjük összetekerni a tésztát.

A fonatokat ráhajtogatjuk a tésztatekercsre,ügyeljünk arra,hogy a fonatok vége a tészta alá kerüljenek. 


A tésztát koszorúvá formázzunk .


Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk,lekenjük a tejjel elkevert tojássárgájával.


Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt(sütőfüggő)aranybarnára sütjük.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Sonkás sajtos csiga házias recept

Farsangi fánk házias recept

Mákos kalács házias recept