Almás krémes házias recept





Hozzávalók a piskótához:



5 darab tojás


18 dkg porcukor


25 dkg liszt


1 csomag sütőpor


1 dl napraforgó olaj


1 dl víz


3 evőkanál kakaópor


7 darab alma


1 fél citrom leve


2 csomag vaníliás cukor


3 kiskanál fahéj



Hozzávalók a vaníliás krémhez:


5 dl tej


5 evőkanál cukor 


2 csomag vaníliás pudingpor


15 dkg vaj



 Hozzávalók a csokoládémázhoz:



150 g csoki


1 dl olaj


Elkészítés:

Az almát meghámozzuk, és lereszeljük.



Meglocsoljuk a citrom levével, majd hozzáadjuk a 2 csomag vaníliás cukrot és a 3 kiskanál fahéjat. Jól keverjük össze.



Zsírpapírral kibélelt tepsibe terítjük.



Felverjük az 5 tojást , hozzáadjuk cukrot, az olajat, a vizet, majd a sütőporos lisztet és keverjük el.

Foltonként az almára rakjuk, majd a másik felébe belekeverjük a kakaót, és tegyük az almàra. Majd elsimítjuk.



Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30percig sütjük. 



A tejből, cukorból, pudingporból sűrű krémet főzünk.



Várjuk meg amíg kihűl és a vajjal habosra keverjük.



A megsült(kihűlt) piskótát kifordítjuk a tepsiből, így felkerül az almás réteg.
Rákenjük a krémet.


Meleg olajhoz  hozzáadjuk a csokit és simára keverjük.


Várjunk amíg kihűl és rásimítjuk a krémre.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Sonkás sajtos csiga házias recept

Farsangi fánk házias recept

Mákos kalács házias recept