Almás krémes házias recept
Hozzávalók a piskótához:
5 darab tojás
18 dkg porcukor
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 dl napraforgó olaj
1 dl víz
3 evőkanál kakaópor
7 darab alma
1 fél citrom leve
2 csomag vaníliás cukor
3 kiskanál fahéj
Hozzávalók a vaníliás krémhez:
5 dl tej
5 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
15 dkg vaj
Hozzávalók a csokoládémázhoz:
150 g csoki
1 dl olaj
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, és lereszeljük.
Meglocsoljuk a citrom levével, majd hozzáadjuk a 2 csomag vaníliás cukrot és a 3 kiskanál fahéjat. Jól keverjük össze.
Zsírpapírral kibélelt tepsibe terítjük.
Felverjük az 5 tojást , hozzáadjuk cukrot, az olajat, a vizet, majd a sütőporos lisztet és keverjük el.
Foltonként az almára rakjuk, majd a másik felébe belekeverjük a kakaót, és tegyük az almàra. Majd elsimítjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30percig sütjük.
A tejből, cukorból, pudingporból sűrű krémet főzünk.
Várjuk meg amíg kihűl és a vajjal habosra keverjük.
A megsült(kihűlt) piskótát kifordítjuk a tepsiből, így felkerül az almás réteg.
Rákenjük a krémet.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése